M. (32 jaar)

 Ik heb de behandeling heel positief ervaren. Ik kreeg een hele duidelijke spiegel voorgehouden, waardoor ik erg snel stappen heb kunnen zetten.
 
Ik heb mijn hulpvragen bereikt; Met name om mijn gevoelens en grenzen te voelen en deze ook aan te geven. Ik weet nu het verschil tussen gevoel, gedachten en gedrag, waardoor aan de juiste knopen kan draaien. Ik heb nu meer rust, waardoor ik beter weet wat er in mijn lijf gebeurt. Ook weet ik beter hoe ik reageer in situaties en wat dat betekent.

Alles was voor mij goed. De flexibiliteit, de tijden, zelfs reminders een dag voor afspraak en ik voelde me heel prettig bij de therapeut.

Moeder van T. (11 jaar)

Mijn zoon kampt al geruime tijd met een lager zelfvertrouwen, waardoor hij zich regelmatig verdrietig voelt en de lat voor zichzelf erg hoog kan leggen. Om praktisch toepasbare handvatten te krijgen zijn we op zoek gegaan naar hulp in de vorm van iets ‘doen’ in plaats van alleen maar ‘praten’. Mijn zoon is een sportieve jongen en psychomotorische therapie, waarbij je oefeningen doet en deze vertaalt naar praktijksituaties, leek goed aan te sluiten bij onze wens.
 
Tijdens de intake waarbij zowel de ouder als het kind aanwezig zijn wordt eerst de hulpvraag in kaart gebracht. Berry weet direct een prettige, veilige en respectvolle sfeer te creëren waardoor mijn zoon zich snel op zijn gemak voelt. Berry luistert aandachtig, reageert rustig en vraagt door als dingen niet duidelijk zijn. Mijn zoon durft zich kwetsbaar op te stellen zodat Berry in korte tijd ziet wat er nodig is. Er volgen 6 of 7 afspraken tussen Berry en mijn zoon van ongeveer 50 minuten, welke gemiddeld om de twee weken worden gepland. Eerst vraagt Berry hoe het afgelopen week ging met mijn zoon en worden eventuele lastige situaties meegenomen in de oefening van die dag. 
 
Mijn zoon vond het fijn dat Berry heel duidelijk en rustig uitlegde wat de bedoeling van een oefening was. Ook wanneer een oefening niet lukte reageerde Berry op een rustige en begripvolle manier. Indien nodig stopte Berry een oefening om vervolgens handvatten te bieden hoe verder te gaan.
 
Uiteindelijk heeft mijn zoon geleerd om vaker opmerkingen bij de ander te laten in plaats van ze persoonlijk op te vatten. Tevens heeft mijn zoon geleerd hoe hij kan reageren op een manier die bij hem past, wanneer iets niet lukt. 
 

Pleegouders van C. (13 jaar)

We hebben de behandeling bij Lucas als heel erg goed ervaren! Goede aansluiting bij onze pleegzoon, goed overleg en het belangrijkste enorm geholpen t.a.v. de hulpvraag.
 
Onze zoon heeft beter grip op zijn boosheid, kan eerder zichzelf uit een situatie halen, waardoor een escalatie wordt voorkomen. Hij voelt wat er gebeurt in zijn lijf waardoor hij sneller kan ingrijpen.

F. (17 jaar)

Ik heb de PMT altijd heel erg fijn gevonden. Ik vond de verhouding tussen het praten waar ik last van had en het actief bezig zijn in de gymzaal een hele fijne manier van werken. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik makkelijk mijn verhaal bij jou kwijt kon mede door jou betrokkenheid en interesse, hierdoor liepen de sessies ook altijd vlot.
Hierdoor en natuurlijk ook door jouw professionaliteit, ben ik super tevreden met wat ik bereikt heb bij jou.